Voor meer informatie over de naamswijziging per 13 december 2016 klik hier.
Op www.ondernemendleren.org vindt u meer informatie over SOL en aanpak.

Alle mavo/havo, havo en havo/atheneum brugklassen op het VeenLanden College starten tijdens het eerste half jaar met het project “Jij de baas!”. Met dit project kunnen brugklassers al in een vroeg stadium ontdekken of ze ondernemend zijn en of het Entreprenasium bij ze past.

Als in de brugklas blijkt dat jij een talent bent, dan mag je vanaf het tweede leerjaar deelnemen aan het Entreprenasium. Het tweede half jaar in de brugklas noemen we de entreefase. Je kunt dan solliciteren naar een plek op het Entreprenasium vanaf het tweede leerjaar.

Voor algemene informatie over het Entreprenasium op het VeenLanden College m.b.t. het schooljaar 2016-2017, klik hier.

Voor meer informatie kijk op de website www.entreprenasium.nl, www.jijdebaas.nl en www.ondernemendleren.org

ICTheek is een inspiratieplatform voor professionals in het onderwijs. Zij interviewen onder andere vernieuwers in het onderwijs. In de week van 12 oktober 2017 een interview met mevrouw J.A. Sweerts over ons ondernemende onderwijs. Hieronder vindt u een link met het interview.

"Een tuintje of terrasje doen: het levert in de buurt steevast nieuwe klanten op"

Wat begon als een leuk tuinprojectje voor een familielid, is binnen korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig hoveniersbedrijf.
Mike en Demi, broers én ondernemers, zijn in het weekend en de avonduren succesvolle hoveniers. De een heeft net zijn diploma, de ander bijna, maar niets doen ze met zoveel passie en plezier als tuinen maken met alles wat daarbij komt kijken. Bestraten, timmeren, hoge bomen snoeien, noem maar op. Hoe krijg je dat voor elkaar zonder rijbewijs?

Hoe komt het materiaal op de plaats van bestemming?

Dat logistieke problemen onder controle zijn, blijkt uit het antwoord van Demi: "Geeft niks", lacht Demi, "dat lossen we altijd op!"

Oplossen: dat is wat ondernemers doen!

 

 

Mike en Demi Nieuwendijk
Oud-leerlingen Mavo VLC Vinkeveen
www.nieuwendijkgroen.nl