Vanaf schooljaar 2018-2019 kan de ondernemende brugklasser kiezen voor het Entreprenasium.
De leerling begin dan met het project “Jij de baas”. De leerling wordt de baas van zijn eigen bedrijf, krijgt workshops over bedrijfsvoering en steunt met de opbrengst van zijn bedrijf een goed doel. Dat doel kiest de leerling zelf uit.
Als blijkt dat de leerling talent heeft, kan hij/zij na de brugklas doorgaan met het Entreprenasium. De EP-leerling kan dan nog regelmatig een workshop verwachten of deelnemen aan een bedrijfsbezoek, waarmee de school hem/haar ondersteunt bij de uitvoering van het eigen project of bedrijf.

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw J. Sweerts (swe@hetvlc.nl), met wie u via de link een interview kunt lezen, die gepubliceerd is in de ICTheek, een inspiratieplatform voor professionals in het onderwijs. https://ictheek.nl/ictrends/het-entreprenasium-leren-ondernemen

Maak kennis met twee ondernemende Entreprenasiumleerlingen en hun hoveniersbedrijf

"Een tuintje of terrasje doen: het levert in de buurt steevast nieuwe klanten op"

Wat begon als een leuk tuinprojectje voor een familielid, is binnen korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig hoveniersbedrijf.
Mike en Demi, broers én ondernemers, zijn in het weekend en de avonduren succesvolle hoveniers. De een heeft net zijn diploma, de ander bijna, maar niets doen ze met zoveel passie en plezier als tuinen maken met alles wat daarbij komt kijken. Bestraten, timmeren, hoge bomen snoeien, noem maar op. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Ze zijn te jong voor een rijbewijs.

Hoe komt het materiaal op de plaats van bestemming?

Dat logistieke problemen onder controle zijn, blijkt uit het antwoord van Demi: "Geeft niks", lacht Demi, "dat lossen we altijd op!"

Oplossen: dat is wat ondernemers doen!

Mike en Demi Nieuwendijk
www.nieuwendijkgroen.nl

Op www.ondernemendleren.org vindt u meer informatie over SOL en aanpak.