Op het VeenLanden College worden meerdere computersystemen gebruikt. Denk hierbij aan Magister en schoolmail. Al deze systemen hebben een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om gebruikt te kunnen worden. Ook om gebruik te maken van een computer binnen één van onze schoolgebouwen is een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Natuurlijk zijn er ook regels aan verbonden, deze regels lees je hier. Als je op school gebruik maakt van het computernetwerk (Wi-Fi, computers en laptops) ga je automatisch akkoord met de gestelde regels.

Nieuw op het VeenLanden College

Nieuwe leerlingen op het VeenLanden College krijgen toegang tot onze systemen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Dit wachtwoord kan alleen op school aangepast worden. Dit kan je doen achter een computer door jezelf aan te melden met je eenmalig verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord. Tijdens de eerste keer aanmelden wordt er direct gevraagd om een eigen wachtwoord te kiezen. Wanneer je het wachtwoord aanpast zal na ongeveer 5 minuten dit wachtwoord ook gelden op Magister en de schoolmail. Onderaan deze pagina staat ons wachtwoordenbeleid vermeld.

Wachtwoord wijzigen

Leerlingen die al op school in het bezit zijn van een gebruikersnaam en wachtwoord, kunnen zich aanmelden op één van de laptops of computers.

Het kan voorkomen dat je het wachtwoord zelf wilt veranderen; dit doe je als volgt:

 1. Meld jezelf aan op school op een laptop of computer.
 2. Druk op: CTRL+ALT+DEL.
 3. Klik op: “Wachtwoorden wijzigen”.
 4. Vul je oude wachtwoord in en vul hierna op de regels eronder twee keer een nieuw wachtwoord in. Kijk in ons wachtwoordenbeleid onderaan deze pagina voor meer informatie.

Heb je een eigen laptop of wil je thuis je wachtwoord wijzigen? Dat kan ook: ga naar deze link.

Nadat je het wachtwoord gewijzigd hebt zal dit in alle systemen doorgevoerd worden. Dit betekent dat je met je leerlingnummer en wachtwoord in kunt loggen op Magister, schoolmail en computers/laptops.

Wachtwoordenbeleid

 • maximale wachtwoordduur: 365 dagen
  Na 365 dagen moet het wachtwoord eenmalig aangepast worden;
 • minimale wachtwoordduur: 1 dag
  Het wachtwoord mag pas na 1 dag weer aangepast worden;
 • minimale wachtwoordlengte: 8 tekens
  Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens, alle karakters mogelijk;
 • uniekheid van wachtwoorden forceren door laatste wachtwoorden te onthouden: 3 wachtwoorden onthouden
  Een nieuw wachtwoord mag niet lijken op de drie voorgaande wachtwoorden;

Wi-Fi op school

Ja dat kan. Aanmelden op de Wi-Fi verbinding kan met je persoonlijke leerlingnummer en wachtwoord.

Natuurlijk zijn er ook regels aan verbonden, deze regels lees je hier. Als je op school gebruik maakt van het computernetwerk (Wi-Fi, computers en laptops) ga je automatisch akkoord met de gestelde regels.

Wachtwoord vergeten

Het laten “resetten” van je wachtwoord kan op de volgende plekken:

 • in Mijdrecht bij het Open Leercentrum aan de balie;
 • in Vinkeveen bij de administratie.

Nadat je wachtwoord “gereset” is zal dit nieuwe wachtwoord na 10 minuten op alle systemen (Magister, schoolmail en computersystemen) actief zijn.

Komt een email echt van het VLC?

Alle e-mailberichten die verstuurd worden vanuit het VeenLanden College bevatten altijd een “disclaimer”. Deze disclaimer staat onderaan de gestuurde berichten.

Staat er een disclaimer onder een e-mail van school, dan kan je er voor 99% vanuit gaan dat het een officieel bericht is. Staat de disclaimer er niet, bel dan met school, kijk op de website of controleer je rooster via Magister.

Onze disclaimer begint met de tekst: “Deze e-mail kan vertrouwelijk zijn en is uitsluitend bestemd voor geadresseerde. Heeft u dit bericht abusievelijk ontvangen dan verzoeken wij u het door te sturen naar info@hetvlc.nl en vervolgens te verwijderen.” […]