Vecon Business School
Wij zijn er trots op dat alle afdelingen van het VeenLanden College: mavo, havo en atheneum zich een Vecon Business
School mogen noemen.
Wij hebben als doel om leerlingen bij wie het ondernemen in het bloed zit net dat beetje meer te bieden gedurende hun middelbare schooltijd. Daarmee hebben zij straks een diploma met “een gouden randje”. Zij verlaten de school met meer bagage dan ze anders zouden hebben gehad en kunnen hun ondernemingsvaardigheden gemakkelijker verder ontwikkelen. Universiteiten en hogescholen koppelen ondernemerschap steeds vaker aan hun bèta-, gamma- en alfastudies.
Als Vecon Business School bieden we leerlingen op mavo, havo en atheneum de kans om een diploma ‘Basiskennis Ondernemerschap’ (vergelijkbaar met het vroegere middenstandsdiploma) te behalen.
Havo en atheneum
Havo- en atheneumleerlingen kunnen ook drie deelcertificaten in de wacht slepen: bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering. Met alle drie de certificaten heeft de leerling een Praktijkdiploma Boekhouden op zak.
Mavo
Leerlingen van de mavo kunnen, als ze daarvoor kiezen, een persoonlijke route volgen die leidt naar het behalen van mbo deelcertificaten, zoals voorraadbeheer en bedrijfsadministratie. In de brugklas vast kiezen voor de Ondernemersklas is dan een goed begin. Want daar kun je op een speelse manier vast je ondernemingsvaardigheden ontwikkelen.
Meer informatie over de Vecon Business School kunt u vinden op de website van Vecon.
Skills Talents
Eindexamenleerlingen in mavo 4 die het vak economie in hun pakket hebben, doen sinds twee jaar mee aan de landelijke wedstrijd Skills Talents. Dit zijn teamvakwedstrijden voor examenleerlingen van de mavo. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Beide jaren behaalde een team van het VeenLanden College de landelijke finale op het vakgebied economie.
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Een eigen bedrijf oprichten en doelgericht werken aan succes: dat is de is wat je doet bij het project Junior Company van Jong Ondernemen. Leerlingen uit atheneum 5 met bedrijfseconomie in hun pakket, werken in een team en zetten zich een heel schooljaar in voor hun bedrijf. Ze schrijven een ondernemingsplan, regelen inkoop en verkoop, geven aandelen uit, zoeken investeerders en doen de boekhouding. In atheneum 5 bij het vak bedrijfseconomie en ondernemerschap, is dit project Junior Company een uitdaging voor alle leerlingen.
"Wij weten hoe
het balletje rolt..."
Neem nou Noël, Niek, Rens en Michel. In dit filmpje pitchen ze hun bedrijf Kerian, waar het erg goed mee gaat: "Misschien niet het origineelste idee, maar het levert wel veel op!"
Kijk zelf hun pitch, en oordeel zelf. Deze heren hebben geen tijd verspild aan een plan, maar ze zijn gelijk begonnen. Als echte ondernemers bluffen ze wel een beetje, want ze hadden al ervaring opgedaan met dropshipping. Maar dat hoort er een beetje bij. "Je leert door te doen" en voor hen gaat dat duidelijk op, de cijfers bewijzen het.
Mocht je nou heel nieuwsgierig worden en ook eens willen kijken naar de fantastische producten die deze jonge ondernemers voor jullie hebben gevonden, neem dan eens een kijkje op hun website.