Back

Onze sportieve leerlingen in actie bij Koningsspelen

De Ronde Venen, Op donderdag 20 en vrijdag 21 april hebben verschillende klassen van het VeenLanden College geholpen bij de Koningsspelen van de basisscholen uit de gemeente. Ruim 120 leerlingen waren actief als begeleider en spelleider op de verschillende Koningsspelen.
Zo hebben de leerlingen die op het VeenLanden College voor het examenvak LO gekozen hebben (LO2) geassisteerd bij de Koningsspelen van basisschool de Fontein. Deze sportdag werd gehouden op het terrein van de Phoenix sporthal.

Op vrijdag gingen de sportklasleerlingen van het VLC op pad. Zij assisteerden bij de grote Koningsspelen van Wilnis, Mijdrecht en Vinkeveen.

Sportklas jaar 1 en 2 van de locatie Vinkeveen hebben geholpen bij de Koningsspelen van de Pijlstaartschool, de St Jozef-school en de Schakel en de sportklasleerlingen uit jaar 2 van de locatie Mijdrecht waren actief op de velden van CSW en hielpen bij de Koningsspelen van Wilnis. De leerlingen uit Mijdrecht sportklas jaar 1 hebben hulp geboden op de Koningsspelen van de Windroos.

Zowel de basisscholen als de sportklasdocenten van het VeenLanden College kijken terug op een fijne en mooie samenwerking. Zonder de inzet en hulp van deze leerlingen is het organiseren van zulke grote sportevenementen niet mogelijk. Voor de sportklasleerlingen is het een mooie kans om in een andere omgeving eens aan de slag te gaan met lesgeven, leiding geven en organiseren.