“Never give up! Failure and rejection are only the first steps to succeeding.”

Jim Valvano, Basketbalspeler NBA

Sport

Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat leerlingen die veel sporten beter om kunnen gaan met tegenslagen en sneller en efficiënter problemen kunnen oplossen. Daarnaast is het doorzettingsvermogen van sporters groter, voelen ze zich gezonder en zijn de schoolprestaties aantoonbaar beter dan die van niet-sporters. Daarom hechten we als VeenLanden College veel waarde aan sportbeoefening in ons lesprogramma.

Voor alle leerlingen zijn er sportdagen, sportieve excursies en we doen mee aan landelijke schoolwedstrijden zoals schaatsen, hockey en een scholierenveldloop.

Pauzesport

Op locatie Vinkeveen is er pauzesport. Je kunt tijdens de pauze dan even lekker je energie kwijt door een potje te voetballen, te basketballen of door een spelletje kingen. Sportklasleerlingen helpen hierbij. Sportklas? Ja, ook dat kan bij het VeenLanden College.

Wintersport

Jaarlijks gaat er in de voorjaarsvakantie een grote groep leerlingen uit alle leerjaren met een enthousiaste groep docenten op wintersport. Dat is elk jaar weer een belevenis.

Topsport, muziek en theater

Ben jij een topsporter of heb je een ander uitzonderlijk talent? Op het VeenLanden College doen we ons best om getalenteerde leerlingen voldoende ruimte te geven voor school en het ontwikkelen van hun talent. Als je problemen tegenkomt met de combinatie school en jouw talent, dan kun je dat bespreken met onze coördinator getalenteerde leerlingen, de heer E. Hoogstad (hst@hetvlc.nl).

Sportklas

Wat doen wij?

Of je nu een mavo-, havo- of atheneumleerling bent: de sportklas is voor alle leerlingen die dezelfde passie delen: sport! Sportliefhebbers weten hoe belangrijk het is dat je goed kunt samenwerken, dat je de regels kent en dat je in een spel je kansen pakt. Als je die eigenschappen hebt en verder ontwikkelt, dan vergroot dat je plezier in sport èn het helpt je ook om belangrijke sociale en maatschappelijke vaardigheden te ontwikkelen. Vaardigheden die ook naast je sportactiviteiten van grote waarde zijn. Wat doe je dan allemaal bij de sportklas? Te veel om op te noemen! We besteden natuurlijk aandacht aan sportieve vaardigheden, zoals looptraining en balcontrole. Maar wat het nog veel interessanter maakt is dat je kennismaakt met allerlei verschillende sporten.

Interesse?

Heb je interesse? Meld je dan aan via het inschrijfformulier. Dan word je verwacht op de selectiemiddag op woensdag 21 maart 2018 voor de jongens en op woensdag 28 maart 2018 voor de meisjes.

Sport als examenvak op de mavo, havo en het atheneum

In de sportklas zitten is geen vereiste om examen te kunnen doen in sport, al leert de praktijk dat vooral de sportklasleerlingen de ambitie hebben om examen te doen in sport.

In de derde klas kun je als mavoleerling doorgaan voor het LO2-diploma. Hiermee kun je naar de mbo-opleiding Sport en Bewegen. Maar ook zijn er tal van andere opleidingen waarbij een LO2 diploma van pas kan komen, bijvoorbeeld als je gaat werken in de gezondheidszorg, bij de politie of in het leger. Zit je op het atheneum of de havo, dan kun je in de vierde klas door voor het diploma Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Hiermee maak je goede kans bij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), maar ook bij opleidingen als de PABO, CALO, fysiotherapie, medicijnen, sportmanagement of bewegingswetenschappen heb je profijt van een BSM diploma.

Brochure